Managed hosting door True

Big data en slimme algoritmen in rugzorg

Tool Sint Maartenskliniek adviseert juiste rugbehandeling

 

Lage rugpijn

Chronische pijn in de onderrug is wereldwijd een maatschappelijk probleem. Jaren geleden is er daarom in Nederland gestart met de wervelkolomregistratiemodule. Voor de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen was dit de aanleiding om te gaan werken aan een tool die de juiste rugzorg adviseert. Inmiddels is daar de Nijmegen Decision Tool for Chronic Low Back Pain, genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Innovation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. De tool is ontwikkeld op basis van big data en slimme algoritmes. De geanonimiseerde gegevens van duizend patiënten leiden nu tot een voorspelling van de behandeluitkomst. Het zorgt ervoor dat de juiste patiënt naar de juiste arts verwezen wordt om op het juiste moment de juiste behandeling te krijgen. Op dit moment wordt er geprobeerd om de Nijmegen Decision Tool for Chronic Low Back Pain landelijk uit te rollen.

Ook zijn de genomineerden in de categorie Digital Innovation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober bekendgemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: Nijmegen Decision Tool for Chronic Low Back Pain

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober gaat winnen. Wel is er nog tot en met 8 oktober te stemmen op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6207458). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×