Managed hosting door True

Drone provincie Gelderland maakt promotiebeelden

 

Drone boven de oude Waalbrug in Nijmegen.

De provincie Gelderland heeft sinds deze maand een eigen drone. Deze drone maakt foto's en video's ter promotie van de provincie. Het betreft een pilotproject.

‘De inzet van de drone is nog een proef. Daarmee willen we kijken of een drone een waardevolle aanvulling is op het huidige aanbod van fotografie en film. We maken beelden van Gelderland, die we kunnen gebruiken voor communicatieve doeleinden’, aldus de provincie.

Ook stelt zij dat er rekening gehouden wordt met bestaande regels omtrent dronevliegen. ‘Daarom zal de drone door een opgeleide piloot bestuurd worden. Tijdens het vliegen houden we ons daarnaast aan vooraf opgestelde regels en de regelgeving van de luchtvaart. Hierdoor kunnen we de veiligheid garanderen tijdens het gebruik van onze drone’, zo staat de lezen op Gelderland.nl.

Privacy

Ook met de privacy zit het wel goed, meent de provincie. ‘Om de privacy te beschermen wordt er altijd vooraf bedacht vanuit welke hoek de opnames gemaakt gaan worden. Daarbij probeert de piloot te voorkomen dat er personen herkenbaar in beeld komen. Mocht het onvermijdelijk zijn dat personen opgenomen worden, dan worden zij voor publicatie digitaal onherkenbaar gemaakt. De provincie zorgt er tevens voor dat beelden waarop geen personen te zien zijn, maar die wel de privésfeer van individuele burgers kunnen schaden, niet openbaar gedeeld worden.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6185100). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×