Managed hosting door True

‘Appongeluk’ is Van Dale Woord van het Jaar

 

Connected car

Appongeluk, een ongeluk waarbij een verkeersdeelnemer betrokken is die tijdens het ongeval aan het appen was, is door de Dikke Van Dale uitgeroepen tot Van Dale Woord van het Jaar voor 2017. Filpronilei en regenboogtaal staan respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Van 29 november tot en met 18 december kon gestemd worden op de tien genomineerde woorden voor het Van Dale Woord van het Jaar 2017. Ook kon gestemd worden op de publieksnominaties in vijf categorieën. Op internetsites, weblogs, Twitter, Facebook en in radio- en tv-programma’s werd de afgelopen weken vaak en veel gediscussieerd over de genomineerde woorden, en werden er oproepen gedaan om te stemmen. Er is bijna zeventigduizend keer gestemd op de kandidaten voor de verkiezing van het Woord van het Jaar 2017.

De Van Dale Woord van het Jaarverkiezing werd in voorgaande jaren gewonnen door de woorden treitervlogger (2016), sjoemelsoftware (2015), dagobertducktaks (2014), selfie (2013), project X-feest (2012), tuigdorp (2011), gedoogregering (2010), ontvrienden (2009), swaffelen (2008) en bokitoproof (2007).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6266957). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.