Managed hosting door True

Magazine

Antidroneschild tegen luchtpottenkijkers

 

Deutsche Telekom en it-dochter T-Systems bieden een verdedigingssysteem tegen drones. Magenta, zoals het systeem heet, is in te zetten rond luchthavens, stations, stadions, autotestcircuits, noflyzones van de overheid en andere plekken waar pottenkijkers vanuit de lucht niet welkom zijn.

T-Systems zet het pantser zelf in voor de beveiliging van haar datacenters. Als partners bij de ontwikkeling van dit antidroneschild zijn betrokken: Dedrone (met het detectiesysteem Dronetracker), Rhode & Schwarz (frequentiescanner), Squarehead (microfoonarrays) en het Nederlands Robin Radar Systems (radarapparatuur). HP Wüst levert de jammer technology, waarbij storingssignalen de vliegende drone uitschakelen. Daarvoor is wel toestemming van de autoriteiten nodig. 

Volgens T-Systems is een drone in de lucht als vliegend object moeilijk te detecteren omdat die niet groot is en weinig lawaai maakt. Partner Dedrone heeft met behulp van videocamera's, frequentiescanners en microfoons daarom het speciale detectiesysteem Dronetracker ontwikkeld. Ter aanvulling hierop bestaat de Telekom-oplossing nog uit een frequentiescanner van Rhode & Schwarz, microfoonarrays van Squarehead, radarapparatuur van Robin Radar Systems en 'jammer technology' van HP Wüst. Met deze laatste technologie, waarbij storingssignalen worden uitgezonden, kan de vliegende drone worden uitgeschakeld. Daarvoor is wel toestemming van de autoriteiten nodig.

Deutsche Telekom en T-Systems treedt op als projectleider, systeemintegrator en beheerder. Ook is de oplossing mobiel bruikbaar via een add-on oplossing. Magenta werd op de afgelopen industriebeurs Hannover Messe getoond.

De foto is een visualisatie van het antidroneschild rond het stadion in het Japanse Chiba City (ontwerp van Laura Willemsen).  

Dit artikel is in verkorte vorm eerder gepubliceerd in Computable-magazine #4 van 2017.


Foto: T-Systems/Co-Workx

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6047704). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

De jammer technologie is verboden in Nederland en ik dacht zelfs in heel de EU.
De enige die het (mogelijk) zou mogen gebruiken is onze eigen overheid...........

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×