Managed hosting door True

Lenovo's 'super'-Marenostrum 4 draait in kerk

 

Marenostrum 4 staat in het datacenter Chapel Torre Girona in Barcelona

Lenovo's Marenostrum 4 staat in het datacenter Chapel Torre Girona in Barcelona.

Lenovo heeft haar nieuwste ('next generation'), op Intel gebaseerde supercomputer afgerond. Het 11,1-petaflop monster, Marenostrum 4, staat in het datacenter Chapel Torre Girona - een voormalige kerk - aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië in Barcelona, Spanje. Dit laat de Chinese computerfabrikant weten tijdens de International Supercomputing Conference (ISC2017) die deze week plaatsvindt in Frankfurt.

Marenostrum 4 wordt gebruikt om wetenschappen uit menselijk genoomonderzoek, bio-informatica en biomechanica te gebruiken voor weersvoorspellingen en atmosferische samenstelling. De supercomputer staat in Torre Girona, een gebouw dat tot 1960 in gebruik was als katholieke kerk en op de campus van de Spaanse polytechnische universiteit staat.

Het nieuwe systeem staat genoteerd op nummer 13 in de laatste TOP500-lijst (top500.org) die vandaag op ISC2017 werd vrijgegeven. De ranking wordt aangevoerd door de Chinese supercomputer Sunway TaihuLight, ontwikkeld door China’s National Research Center of Parallel Computer Engineering & Technology (Nrcpc) en draaiend bij de National Supercomputing Center in Wuxi (met een Linpack-prestatie van 93 petaflops). 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6044311). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×