Managed hosting door True

HP maakt printers voor ruimtestation ISS

 

Lancering

HP levert printers die werken in de ruimte. De bestaande HP Envy-serie is aangepast om te functioneren in een omgeving zonder zwaartekracht. In februari 2018 moeten de printers aan boord gaan van de Space-X 14 raket die de apparatuur naar het International Space Station (ISS) brengt.

Volgens HP is het functioneren van een printer in een gewichtloze toestand de grootste uitdaging. 'Met behulp van creatieve ontwikkeling en het gebruik van speciale materialen en 3D-geprinte onderdelen is het gelukt aan de eisen te voldoen.'

Om veilig te kunnen printen in het ruimtestation vereist NASA onder andere: papiermanagement in gewichtloze toestand, brandvertragende kunststoffen, inktafval management in gewichtloze toestand, het verwijderen van glazen onderdelen en draadloze en bekabelde connectiviteit.

Er is onder meer getest met printen in verschillende posities (de machines zijn geplaatst in hoeken van 0, 90,180, en 270 graden). Ook zijn er verschillende ecologische tests uitgevoerd met materialen, akoestiek, brandbaarheid, ontgassing, stroom en compatibiliteit.

Duizend pagina's per maand

Volgens HP printen de bemanningsleden van het ISS gemiddeld ongeveer duizend pagina’s per maand. Daarvoor worden meerdere printers gebruikt.

Het techbedrijf stelt dat astronauten voor procedurele en missiekritische informatie zoals draaiboeken, noodprocedures, noodgevallen, inventaris, retourtrajecten, planningen de voorkeur geven aan papieren afdrukken. Er wordt ook regelmatig privé geprint, zoals foto’s en brieven van het thuisfront.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6242436). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×