Managed hosting door True

Ervaar virtual reality vanuit gevangenis Breda

In de Koepelgevangenis in Breda kunnen bezoekers virtueel over de kop gaan in een achtbaan, vuurballen uit hun handen schieten of een oversteek maken tussen wolkenkrabbers. Dat gebeurt in het kader van de nieuwe locatie van The VR Room. Dat is inmiddels de derde vestiging van de Utrechtse startup.

The VR Room opende in 2016 de deuren voor zijn eerste vestiging in Utrecht. Nog geen jaar later breidde het uit met een vestiging in Amsterdam. Vandaag opent het zijn derde locatie. Deze is gevestigd in de Koepelgevangenis in Breda. De oude gevangenis is begin dit jaar omgedoopt tot Futuredome en biedt huisvesting voor diverse bedrijven.

Voor de vestiging in Breda is een samenwerking met ondernemer Joris Korsten aangegaan, die de locatie gaat runnen. Bezoekers verzamelen op een van de luchtplaatsen, waar vroeger de gevangenen een frisse neus konden halen. ‘Zo stappen bezoekers al een andere wereld in voordat de virtual reailty-ervaring überhaupt begint’, vertelt Korsten.

De officiële opening, waarbij burgemeester Paul Depla aanwezig is, vindt plaats op vrijdag 24 november. De nieuwe locatie beschikt over vier virtuele kamers. Daar worden vijftig vr-ervaringen aangeboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.