Managed hosting door True

Bill Gates stopt miljoenen in smart city-project

smart city

Bill Gates heeft in de woestijn van Arizona een stuk land van tienduizend hectare gekocht. De voormalige topman van Microsoft betaalde er tachtig miljoen dollar voor. De bedoeling is om er binnen enkele jaren een gloednieuwe smart city te laten verrijzen.

Het was een investeringsfonds van Gates, Belmont Partners, dat de aankoop heeft gedaan. Het nieuwe stadje zal dan ook de naam Belmont krijgen. Het ligt op zowat drie kwartier rijden van de stad Phoenix.

Op termijn moet Belmont uit zowat tachtigduizend huizen bestaan. Ongeveer vijftienhonderd hectare wordt voorzien voor bedrijven en kantoorgebouwen. Ook publieke voorzieningen als scholen en parken krijgen de nodige aandacht.

Bij de bouw van de stad zal veel aandacht gaan naar slimme, innovatieve technologie. De bouwheer wil inzetten op ‘geavanceerde technologie, de stad wordt ontworpen rond digitale hogesnelheidswerken, er komen datacentra, er wordt gebruik gemaakt van nieuwe productietechnologieën en distributiemodellen en er zullen straks allemaal zelfrijdende voertuigen rijden’. Dat zegt het investeringfonds in een reactie aan het lokale tv-station KPNX.

Voor de rest wordt er door team-Gates nog niet veel gecommuniceerd over het project. Wanneer de bouw precies van start gaat en of dat bijvoorbeeld Microsoft er een vestiging zal openen, is nog niet bekend. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.