Managed hosting door True

KPN maakt schaatsmedailles van mobieltjes

 

Winnaar

KPN gaat als hoofdsponsor van de KNSB gerecyclede medailles voor het NK Allround & Sprint leveren. Dat doet het in samenwerking met recycler Coolrec. Dat bedrijf haalt edelmetalen uit oude mobiele telefoons en vormt dit om tot gouden, zilveren en bronzen medailles.

Mensen kunnen hun mobiel in de E-waste Arcades werpen en kunnen als beloning een game spelen

Coolrec, onderdeel van Renewi en met een hoofdkantoor in Eindhoven, haalt specifieke materialen uit afgedankte apparaten. Dit wordt vervolgens hergebruikt en omgezet in nieuwe producten. Binnen de samenwerking met KPN en KNSB haalt het edelmetalen uit de mobiele telefoons via een smeltproces. Dit levert goud, zilver en koper, maar ook andere metalen zoals palladium en nikkel op. Dit wordt gebruikt voor de schaatsmedailles. Het lint wordt overigens van vilt gemaakt, afkomstig uit niet herbruikbare Nederlandse kleding.

Om de schaatsmedailles te creëren, worden eerst mobiele telefoons ingezameld. Dit kan bij alle KPN-winkels. 

Daarnaast worden inzamelacties tijdens drie grote schaatswedstrijden in Thialf georganiseerd: de KPN NK Afstanden (27-29 oktober), de ISU World Cup (10-12 november) en het Olympisch Kwalificatie Toernooi (26-30 december).

Tijdens de schaatsevenementen kan men zijn oude mobiele telefoon in de zogeheten E-waste Arcades werpen. Als beloning mogen zij een game spelen. Ook worden er verzamelbakken bij de ingang en boven op de omloop geplaatst.

NK Allround & Sprint

KPN is hoofdsponsor van de KNSB. De gerecyclede medailles worden uitgereikt tijdens de KPN NK Allround & Sprint in Thialf, op 27 en 28 januari 2018. De partijen hopen voldoende mobieltjes op te halen om ook het volgende schaatsseizoen gerecyclede medailles uit te reiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6225304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×