Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Cybersnot: paniek in de tent

Redactioneel commentaar

 

Had u ooit gehoord van Cybersnot Industries? Tot vorige week had niemand ooit gehoord van dit bedrijf. Dat is nu wel even anders, omdat zij het waren die de Internet-gemeenschap wezen op een fundamentele veiligheidsfout in Microsofts Explorer.

Paniek bij Microsoft. Eerst werd nog gerept van een 'hidden feature', maar het bleek al snel om een regelrechte 'bug' te gaan. Alle vakbladen werden hoogst persoonlijk door Microsoft opgebeld om te melden dat het probleem gesignaleerd was en een blik vol programmeurs aan het werk was gezet om het gat te dichten.
Opmerkelijk is dat deze affaire prachtig laat zien welke snelheid en dynamiek het Web in zich bergt en wat de unieke mogelijkheden zijn voor softwaredistributie.
Microsoft ging aan de slag met de fout; maar zij waren niet de enigen. Een aantal leveranciers van virus-software zag zijn kansen schoon om een wit voetje te halen en ging met minstens evenveel energie aan de slag om snel te voorzien in een grote behoefte: zorg dat mijn netwerk weer veilig wordt en wel vanaf morgen.
Nog geen vierentwintig uur nadat het probleem op tafel lag, stonden de verschillende 'patches' al op het Net. De officiële en de officieuze. Het Israëlische Eliashim kwam ook met een oplossing en plakte hier meteen de mogelijkheid aan vast om andere gaten in de beveiliging als gevolg het gebruik van snelkoppelingen in kaart te brengen. En zo kon de Internet-gemeenschap weer rustig gaan slapen. Totdat de volgende hacker zijn neus stoot aan de onveiligheid van Internet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1401637). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×