Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Fiscaal balen (3)

 

De Fiscus belemmert zelf het elektronisch aangifte doen, stelt P. van der Heijden in reactie op 'Belastingdienst baalt' (Computable, 30 mei 2003, p. 1).

De Belastingdienst huilt krokodillentranen. Waarom is de ze verbaasd over het aantal elektronische aangiftes? Eind vorig jaar is plotseling de mogelijkheid van het elektronisch aangifte doen van Loonbelasting en Omzetbelasting om zeep geholpen, zonder dat er een alternatief werd aangeboden. Vanaf dat moment is de papieren aangifte weer ingevoerd als de enige mogelijkheid om aangifte te doen. Waarschijnlijk is dat gebeurd om de aanschaf van optische leesmachines in Heerlen te verantwoorden. De gevolgen zijn dramatisch, het is inmiddels een grote puinhoop.
Van de drie aangiften die ik onlangs gelijktijdig op de post deed is er één op tijd verwerkt, een andere veertien dagen later en de derde is helemaal nooit meer boven water gekomen. De gevolgen laten zich raden: forfetaire aanslagen, boetes, dreigementen en dergelijke. Ik ben hier zeer verbolgen over en als klap op de vuurpijl durft de Belastingdienst zich nog te beklagen ook!
Men moet zich diep, diep schamen!< BR>
 
P. van der Heijden

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1353081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×