Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

MVO gaat verder dan alleen milieu

 

Expert

Paul-Peter Feld
Director HR & Organisation, Xerox (Nederland) B.V.. Expert van voor het topic .

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt de laatste jaren vooral gedacht aan het milieu. Het terugdringen van de CO2-uitstoot is hier het belangrijkste uitgangspunt. Steeds meer bedrijven leggen de focus op groen en starten groene initiatieven. Hiermee kan een bedrijf eenvoudig aantonen ook actief te zijn op het gebied van MVO. Echter, naast het duurzaamheidsoogpunt, bestaat MVO uit zo veel meer.

Inspanningen voor de maatschappij moeten strategisch, blijvend en substantieel gaan en dat gaat verder dan het milieu. Hierbij moet je denken aan governance, ethiek, klanttevredenheid, ontwikkeling medewerkers, corporate donaties en vrijwilligerswerk. De factor 'mens' is van doorslaggevend belang in deze. Goed werkgeverschap versterkt naar mijn mening bovendien het concurrentievermogen. Het is daarom nodig om waarde te hechten aan het belonen van goede prestaties en medewerkers te helpen bij het realiseren van de juiste integratie tussen werk en privé. En verantwoording te nemen voor verantwoord leiderschap.

Uiteindelijk wordt iedereen er wijzer van; het bedrijf, de werknemer en het milieu. Een absolute win-win-win-situatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3221809). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×