Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Groener gras

Ieder ict’er, ict-bedrijf of ict-vakblad had het er het afgelopen jaar wel over: het tekort aan ict’ers. Vacatures konden lastig worden ingevuld en het salaris van de ict’er zou sterk gaan stijgen.

Zou, want nu blijkt dat het salaris niet gestegen is. Sterker nog, het gemiddelde jaarsalaris is licht gedaald. Dus geen gouden bergen en rijke stinkers. Nee. Zouden al die klachten over het tekort aan ict’ers niet gegrond zijn?

Gezien de acties van bedrijven moet er wel heel wat aan de hand zijn. Detacheringsbureau Fier Mensenwerk geeft, ondanks de hoge extra belasting, een tweede leaseauto. Green Valley betaalde sollicitanten 500 euro na afloop van een goed verlopen gesprek. Vacature van de dag is die voor een kettingrokende, atheïstische, niet al te autistische Linux-freak van het bedrijf Rockingstone. Je moet wel wat doen om op te vallen tussen de enorme berg vacatures. Zou dat dan allemaal onzin zijn?

Nee, hoor. Ict’ers laten zich niet lokken door geld en mooie auto’s, maar door opleidingen en doorgroeimogelijkheden, schrijven onderzoekers. Dus bedrijven, alle ballonvaarten, betaalde sollicitatiegesprekken en leuke cadeautjes helpen niet. Werf met leuke projecten of dure cursussen.

Computable schreef eerder dat de ict’er vastgeroest lijkt, maar bijna alle deskundigen die we opvoeren in de nieuwjaarsserie zijn het erover eens: jobhoppen wordt hot. De ict’er zit misschien wel op de goede plek, maar is natuurlijk niet gek. Alle berichten over het groene gras bij de buren, brengen de ict’er echt wel in beweging.

Dus managers, directeuren en p&o’ers, werf als ict-bedrijf met goede bijscholingsmogelijkheden en leuke projecten. Dán zal de ict’er bij je aankloppen. Hebben we toch nog wat geleerd van het uiteenspatten van de internetzeepbel in 2001.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.