Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Breedband gefrustreerd

'In de derde haven van Nederland moet ik het stellen met een inbelverbinding; breedband is er niet', schrijft Frans de Vries. Er zit wel glas in de grond, maar niemand doet daar iets mee!

Fred Kappetijn toont zich in 'Niemand zit erop te wachten, nou én?' (Computable, 26 maart 2004) net als ik een voorstander van breedband en verbaast zich over de reactie van sommige mensen.
De situatie waar ik in zit is helemaal schrijnend. Ik ben werkzaam in het havengebied van Vlissingen, de derde grootste haven van Nederland, en moet het stellen met een inbelverbinding. Nou weet ik wel dat er zoiets is als flat-fee isdn en dergelijke maar het is ongelooflijk dat hier geen breedband mogelijk is.
Ik heb al verschillende pogingen ondernomen om KPN of Zeelandnet te overtuigen om hier ook breedband aan te bieden, maar je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Ze hebben bij KPN gewoon andere lessen gehad in economie dan ik of ze snappen het nog niet helemaal.
We hebben hier ook een overkoepelende organisatie, Zeeland Seaports, maar die is ook niet vooruit te branden. Ik heb contact met iemand van de ict-afdeling bij Zeeland Seaports die net als ik zijn schouders eronder wil zetten, maar hij wordt gewoon tegengewerkt door de afdeling commercie.
Ik ben ook al bezig geweest met iemand van een collega-bedrijf om dan maar zelf iets van de grond te krijgen met nog een aantal bedrijven, maar ik blijf erbij dat dit iets is wat Zeeland Seaports voor zijn leden moet regelen of anders de overheid, de Provincie.

Onwil

De situatie is zelfs zo dat er wel glas in de grond zit maar niemand daar iets mee doet, en onze centrale ligt net te ver, 6.4 km, om adsl te realiseren. Ik denk dat met de techniek van KPN er best mogelijkheden zijn, maar er is gewoon onwil. Eerst moet er een onderzoek gedaan worden of er wel genoeg animo is. Zou er in de derde haven van Nederland geen animo zijn?
Met technologie die hoog op de agenda van de overheid staat zit je hier gewoon in te bellen met een isdn-modem - belachelijk. Het is niet zo dat wij als bedrijf geen geld willen uitgeven aan een vaste verbinding, maar KPN elke twee maanden spekken met ongeveer zevenhonderd euro een inbeltikken lijkt me ook niet de bedoeling.
Het is ook nog eens zo dat in een dorp 5 kilometer van ons vandaan wel breedband via de kabel mogelijk is, en dat KPN in juni met adsl komt in datzelfde dorp. Ik snap heus wel dat er investeringen nodig zijn, maar glas in de grond hebben waar niks of weinig mee gedaan wordt, ik weet niet wat ik daarvan moet denken.< BR>
 
Frans de Vries, Martens Havenontvangstinstallatie Vlissingen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.