Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Wel geld, maar geen kennis

Redactioneel commentaar

 

El dorado voor IT-adviseurs heet MKB-Nederland. Deze week werd weer eens met onderzoek ondersteund dat kleine bedrijven in Nederland slecht geautomatiseerd zijn. Een van de voornaamste oorzaken: ze kunnen geen fatsoenlijk automatiseringsplan opstellen, omdat ze niet weten hoe dit moet. Naast gebrek aan kennis is er nog een reden waarom kleine bedrijven maar matig geautomatiseerd zijn: geen tijd. Geld is er wel, zo blijkt uit de studie van de Raad voor het Midden- en Kleinbedrijf. Maar dat wordt voornamelijk ingezet om af en toe een losstaande PC in het winkeltje op de hoek te kopen.

Bij het presenteren van het rapport vertelt de Raad er maar meteen bij hoe het beter kan met de automatisering van in het midden- en kleinbedrijf. Alle pijlen worden gericht op de innovatiecentra en de zogenoemde branchegerichte technologiecentra. Zij zijn het die de middenstanders in hun schaarse tijd moeten uitleggen welke verbeteringen er in de bedrijfsvoering aan te brengen zijn met inzet van computers en de juiste software.
Eén voorwaarde moet daarbij gelden: hou het eenvoudig, hou het simpel. Veel IT-voorlichters en IT-adviseurs zullen hun jargon moeten bijstellen, want wie de autodealer in een plattelandsgemeente komt uitleggen dat er een 'stukje' business process redesign nodig is voordat hij een PC-netwerk mag aanleggen, zal niet ver komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1417920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×