Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Pieper en Pfeiffer: samen op de tandem?

Redactioneel commentaar

 

Eerst was er grote verbazing. Tandem overgenomen door Compaq? Ligt andersom niet veel meer voor de hand? Immers, Tandem, automatiseringsbedrijf pur sang, met Neêrlands trots Roel Pieper aan het roer, sterk in financiële markten met zijn fouttolerante systemen.

En Compaq? Is dat niet die klonenbouwer, die IBM het leven op de PC-markt zuur maakt en hier en daar succesvol servers aan de man brengt? Zit daar niet die Duitser, Pfeiffer, die Rod Canion in 1991 van de troon stootte, om het bedrijf uit de rode cijfers te halen?
Een blik op de jaarcijfers leert dat de tijden zijn veranderd. Gaandeweg is Compaq, gemeten naar omzet en winst, Tandem ruimschoots voorbij gestreefd. Sterker nog: Compaq's omzet is zelfs negen maal zo groot.
Het is de eerste maal in de IT-geschiedenis dat een klonenbouwer zich opwerkt tot een echte IT-leverancier. Twee jaar geleden zocht Pfeiffer met het bedrijf al de breedte door de netwerkmarkt te betreden. De overname van Tandem verschaft Compaq in één klap de status van veelomvattend technologie-concern. Weg uit die benauwende PC-hoek.
Het is zeer waarschijnlijk dat Pfeiffer de sanering die Pieper in gang zette bij Tandem, versneld wil doorvoeren. Het is de vraag echter of deze twee kolossale persoonlijkheden door één deur kunnen. In het verleden heeft Pieper al aangegeven dat hij politieke ambities heeft. Volgend jaar staan de verkiezingen in Nederland op de agenda. Hij zal zich vast wel in een van de drie kleuren uit het paarse kabinet kunnen herkennen. Misschien kan hij de eerste echte Nederlandse IT-minister worden, wanneer Pfeiffer het roer van zijn IT-imperium grijpt. En anders kan hij altijd nog naar Unisys, die het sinds deze week zonder topman Unruh moeten stellen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1353680). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×