Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

IBM's Brent Spar-affaire

Redactioneel commentaar

 

IBM stevent in Engeland af op zijn eigen Brent Spar-affaire. PC's en monitoren begraven blijkt een stuk goedkoper, dan ze voor 5 gulden per stuk te recyclen. En dat deed IBM dan ook maar al te graag: 16.000 monitoren, inclusief cadmiumhoudende buizen en andere milieubelastende materialen verdwenen in de Engelse bodem.

Van alle kanten wordt IBM nu tot de orde geroepen. De nieuwe Engelse minister van Financiën besloot de belasting op het storten van afval te verhogen. Onderzoekers stellen desgevraagd dat, in weerwil van allerlei 'groene acties' van veel leveranciers, het algemeen gebruikelijk is PC's op grote schaal te dumpen. De milieubeweging wijst op de mogelijkheid van aardverschuivingen wanneer die 16.000 beeldbuizen imploderen en een fractie van hun oorspronkelijke volume aannemen. En dat op een vuilstortplaats.
Al met al lijken de plannen een aantal jaar geleden van leveranciers om oude computers te recyclen niet meer dan een marketingstunt.
Het 'afzink'-scenario waar IBM zijn productcyclus mee afsluit, zien ook scholen met lede ogen aan. Immers, zij zitten te springen om elke PC om jonge Britten het informatietijdperk in te loodsen. Ze hebben het nakijken, want ook dit blijkt een veel te dure vorm van hergebruik. Dan liever de grond in.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1348405). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×