Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Oude IE-versies zijn nu echt kwetsbaar’

 

Internet Explorer

Oude versies van Internet Explorer zijn nu echt niet meer te vertrouwen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Internet Explorer heeft vanuit het verleden een slechte reputatie wat security betreft. Microsoft doet verwoede pogingen om zijn webbrowser beter te beveiligen. Als onderdeel daarvan heeft de Windows-maker zijn supportbeleid voor oude IE-versies herzien. Alleen de meest actuele IE-versies die beschikbaar zijn per Windows-versie krijgen nog patches. Daarnaast maakt Microsoft een nieuwe start met de vers ontwikkelde browser Edge. Het in 2014 al aangekondigde einde voor oudere IE-versies is in januari van kracht geworden.

De lading patches die eerder deze maand is uitgekomen, bevat ook fixes voor kwetsbaarheden in diverse IE-versies. Daaronder de meest recente versie 11, maar ook het nog deels ondersteunde IE10 en IE9. Eerstgenoemde versie geniet nog support op Windows Server 2012, terwijl de laatstgenoemde IE-versie het hoogst haalbare is op Windows Vista. De diverse versies van Microsofts browser delen veel code met elkaar, waardoor de nu gepatchte kwetsbaarheden ook aanwezig kunnen zijn in de nu achtergelaten IE-voorgangers. Oude IE-versies zijn nu niet alleen in theorie kwetsbaar, maar in de praktijk. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5706540). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

IE is toch die browser die je maar een keer gebruikt en waarmee je Chrome, Firefox of Opera downloadt?

Volgens mij, om een discussie uit te lokken, dien je een stelling te poneren waar je voor- en tegenstanders mee dient te prikkelen.

Stellen dat IE kwetsbaar is, is als stellen dat water nat is...

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×