Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Verkoop Opera is goed voor de browsermarkt’

 

De Noorse browsermaker Opera Software stemt in met een overnamebod van 1,2 miljard dollar dat een consortium van Chinese bedrijven op tafel legt. Is dit het redmiddel waar Opera Software naar op zoek is?

Het Noorse bedrijf Opera Software is een webfirma van het eerste uur. De in 1995 opgerichte browsermaker heeft het ondanks een vroege voorsprong op mobiel gebied tegenwoordig echter moeilijk tegenover reuzen als Google’s Chrome en Apple’s Safari. Het ontwikkelen en bijhouden van een eigen browserengine is een moeilijke en kostbare zaak. Daarom ook dat Opera enkele jaren terug is overgestapt op Chromium, de open source basis van Google’s Chrome.

Nu gaat de Noorse browsermaker 
akkoord met een overnamebod van 1,2 miljard dollar door een consortium van Chinese bedrijven. Daaronder bevinden zich naast investeringsmaatschappijen ook securityleverancier Qihoo 360 Software en webgameproducent Beijing Kunlun Tech, die recent al een koop deed voor internationale expansie. Opera kan hiermee van een teloorgang worden gered, wat goed is voor browsermarkt en daarmee ook voor de SaaS-markt en internet. Wat vind jij?
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5701006). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

...wat mij ontgaat is wat maakt Opera beter dan browser x?
Kortom: hoeveel tekstverwerker- of spreadsheetprogramma's heb je werkelijk nodig.
Mijn 'gut feeling' zegt - niet veel - meestal maar 1 (soms 2). Opera software verkopen voor 1.2 miljard, prima hoor en dan ook nog op Chromium gebaseerd. Wij gamen niet op de zaak, dus zakelijke toepassingen zie ik (nog) niet.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×