Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Android moet Windows 10 Mobile volgen’

 

Android

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over wat Android kan leren van Windows 10 Mobile.

Microsoft loopt met zijn mobiele besturingssysteem zwaar op achterstand. Qua tijd, qua apps, qua developers, qua gebruikers, qua bepaalde mogelijkheden. Tegelijkertijd heeft Windows voor smartphones ook wel enkele punten voor, zoals bijvoorbeeld de slimme notificatietegels die per app kunnen werken. Nu, met Windows 10 Mobile, scoort Microsoft een overtuigend punt waar het grote Android nog een puntje aan kan zuigen.

De Windows-maker heeft het softwarestuk voor de radiohardware losgekoppeld van de rest van het mobiele besturingssysteem. Hierdoor valt het OS te updaten zonder tussenkomst van telecomaanbieders, die immers verplicht zijn veranderingen in de radio stack te testen en te certificeren. OS-updates zijn voortaan dus sneller te distribueren, waarbij die updates daadwerkelijk snel op het toestel van de eindgebruiker komen. Veel Android-updates komen laat of zelfs nooit aan bij eindgebruikers. Windows 10 Mobile geeft het goede voorbeeld. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5666676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×