Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Nut van internetversnelling wordt overschat’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de relatie tussen productiviteit en internetsnelheid.

De notie leeft bij velen dat snellere ict-systemen per definitie zorgen voor een hogere productiviteit. Feit is wel dat de automatisering van veel handelingen - zeker die met een hoge mate van herhaling - heeft gezorgd voor grotere efficiency en hogere productiviteit. Maar of snellere client-pc’s altijd voor een productiviteitsboost zorgen? Dat valt te betwijfelen, zeker gezien in het licht van bedrijfsapplicaties en netwerkverbindingen.

Het netwerk is zeer bepalend voor de computer (zoals Sun Microsystems en Oracle jaren terug al predikten). Tegenwoordig is dat netwerk in wezen het internet, dankzij de opkomst van webapps, cloud, telewerken en andere trends. Dus lijkt het logisch om de link te leggen tussen productiviteit en internetsnelheid. Maar ook dat is geen vast gegeven. Voorbij een bepaalde ‘ondergrens’ is de tijdsbesparing en productiviteitsverhoging steeds minder, zo blijkt ook uit onderzoek. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5643272). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

De meest beperkende factor blijft altijd nog de mens.
Je kunt je netwerk en clients wel maximaal laten presteren maar als de gebruiker veel herhalende werkzaamheden moet uitvoeren, zal die dit snel zat worden, even pauzeren of wat dan ook.
Daar gaat je efficiency.

Oftewel: als er zulke taken zijn moeten deze idealiter geautomatiseerd worden gemaakt :)

@LSNN: ben het met je eens, maar nu zijn we net lekker bezig om al die taken bijzonder goed en vlot te laten uitvoeren door robots, krijg je te horen dat robots banen afpikken.... Tja, wat willen ze nou?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×