Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Sandisk-koop luidt HDD-consolidatie in’

 

SSD

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de impact van WD’s overname van flashchipmaker Sandisk.

Hdd-reus (hard disk drive) Western-Digital legt negentien miljard dollar neer voor Sandisk en krijgt daarmee voet aan de grond in de groeiende ssd-markt (solid state drive). Sandisk is goed voor zo’n 11 procent van de ssd-markt (maar heeft het moeilijk), terwijl WD zo’n 43 procent van de hdd-markt in handen heeft. Ssd’s zijn kleiner, sneller en rukken ondanks relatief hogere kosten per gigabyte op in gebruik. WD komt nu uit op 14 procent van de ssd-markt en is daarmee de nummer twee na Samsung (met bijna 45 procent).

Tegelijkertijd krijgt WD hiermee warme banden met concurrent Toshiba, die producent is van nand-geheugenchips die dienst doen in ssd’s. Bovendien werken Sandisk en Toshiba hecht samen aan de ontwikkeling van geavanceerde en veelbelovende 3D-geheugenchips. Analisten stellen dat de reuzen in de hdd-markt (WD en Seagate) onder druk staan door ssd’s. De verwachting is dan ook dat er nog wat staat te gebeuren in de markt voor storagedrives. Verschuivingen, consolidaties en meer. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5639720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×