Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Dell/EMC draait om virtualisatie’

 

Virtualisatie

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de ware reden voor de megafusie tussen Dell en EMC.

De miljardendeal voor het samengaan van Dell en EMC gaat eigenlijk niet om storage(hardware- en ook niet zozeer om het aanbieden van end-to-end oplossingen. Natuurlijk spelen die twee elementen wel een rol, maar in het vergroten van Dells Iict-bereik spelen storage en ‘het oude EMC’ niet de hoofdrol. Die is weggelegd voor de zelfstandige EMC-dochteronderneming VMware (op de valreep van 2003 overgenomen), waarmee de opslagleverancier naar eigen zeggen al ‘de opslag voorbij’ ging.

Formeel krijgt Dell slechts een belang in het onafhankelijk opererende VMware, maar die vinger in de pap is cruciaal. Dell laat momenteel weinig los over de toekomst van VMware, waarover sinds het overnamebod het meeste is gespeculeerd. Feit is dat virtualisatie cruciale technologie is, voor in-house ict en voor cloudoplossingen. Echter, VMware is aantrekkelijk als niet-leveranciersgebonden speler. Dus Dell moet voorzichtig en omzichtig omgaan met zijn aanwinst, om concurrentie als Hyper-V en Citrix niet in de kaart te spelen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5636686). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Hoezo laat Dell weinig los over de toekomst van VMware?
Lees dit artikel eens. Michael Dell is daarin zeer helder over de toekomst van VMware.

http://en.community.dell.com/dell-blogs/direct2dell/b/direct2dell/archive/2015/10/19/message-from-michael-dell-committed-to-vmware-independence-and-to-open-ecosystem

@Edwin
Inderdaad, daar laat Michael Dell wel iets los: hij belooft onafhankelijkheid voor VMware. Maar hoe&wat; is nog niet helemaal duidelijk.
Verder is zijn blogpost verschenen ná de (voor)productie van deze discussiestelling. Ik zal voortaan wat scherper op de publicatietijd proberen te letten met de discussiestellingen!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×