Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Silverlight is passé’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het dreigende einde van Microsofts Flash-killer Silverlight.

Technologie en tech-producten gaan maar zelden in één klap dood. Zie de lang naijlende aanwezigheid van Windows XP, ook in Nederland. Zie het aanhoudende gebruik van Adobe Flash. Zie het vage voortbestaan van Microsofts webmultimediatechnologie Silverlight.

In Windows 8 heeft de maker zelf al enkele nagels in de doodskist geslagen door Silverlight niet toe te staan in de Metro-variant van Windows’ browser Internet Explorer. De gewone desktopvariant van IE staat plug-ins zoals Silverlight en Flash wel toe. Microsofts gloednieuwe browser Edge, die de default is in Windows 10, volgt echter het voorbeeld van de IE-app in Windows 8 en 8.1. Silverlight krijgt dus een afglijdend halfleven in de marge; net als oude IE-versies her en der nog in gebruik binnen enterprises. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5413042). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 

Reacties

Silverlight kan worden toegevoegd aan de lange reeks software producten die nooit enig bestaansrecht hadden en alleen werden gebruikt door bedrijven die niet zelf konden nadenken en slaafs een producent volgden.

Silverlight was al een bedenkelijk product en is te weinig toegepast. Geen wonder dat het zal uitsterven.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×