Managed hosting door True

Discussie

Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Android M luidt jaarlijks releasetempo in’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het verwachte Android M eind deze maand. Google houdt zijn hoge releasetempo aan.

De volgende major release van Google’s mobiele besturingssysteem wordt naar verwachting eind deze maand onthuld op developersbijeenkomst I/O 2015. Techblog Android Police heeft de M-versie al even gespot in het programma voor die Google-conferentie, waar het per ongeluk verklappen van Android M gauw uit is weggepoetst. Niet verdwenen is de generiek klinkende sessie What’s New in Android die in de regel naar een verse release verwijst. De huidige L-versie (Lollipop) is vorig jaar op Google I/O onthuld.

Ondertussen is Lollipop goed voor nog geen 10 procent van alle Android-apparaten wereldwijd, blijkt uit appstore-metingen van Google zelf. De echt antieke Android-versies zijn geleidelijk aan het verdwijnen, maar de meestgebruikte Android-versies zijn nog altijd de vorige en eervorige releases. Dit zijn respectievelijk KitKat (versie 4.4) en Jelly Bean (versies 4.1 tot en met 4.3). Met Android M volhard Google in zijn (te) hoge releasetempo en vergroot het de Android-fragmentatie weer een beetje. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5269457). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Dat is toch niet alleen Google! De leveranciers zoals Samsung en de Telco's leveren de nieuwe versies niet af omdat iedereen zijn eigen smaak van Android maakt.
Een LTS-versie zou een oplossing kunnen zijn die zo 3 jaar meegaat en onderhouden wordt.
Het platform is echter gewoon te weinig open en daar wringt de schoen, er is bijna geen installatie die standaard rootrechten heeft. En er wordt ook door Google een partij bloatware meegeleverd die onbehoorlijk is.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×