Managed hosting door True

Wie betaalt al die kokende salarissen?

 

Computable Expert

Jan van der Hoeven
ICT-teamleider/afdelingshoofd, SQS Nederland. Expert van Computable voor de topics Management en Loopbaan.

Hoeveel bankpasjes heeft u in uw portemonnee? En hoeveel zijn u die waard? Wat wilt u per jaar betalen voor een creditcard of andere bankdiensten?

De arbeidsmarkt voor ict’ers bereikt het kookpunt. Bedrijven halen alles uit de kast om talent te binnen te halen. Het liefst young professionals, hoewel die niet meer bestaan in onze sector.

Voorheen kwamen deze pro’s net van school of universiteit of ze stroomden via een andere weg binnen bij detacheringsbedrijven. Ze kregen dan een interne opleiding, vaak op een heel mooie locatie in het buitenland en na een aantal weken gingen ze aan de slag.

Een young professional in onze branche heeft maximaal twee jaar ervaring. Daarna stroomt hij of zij door. Dan hebben ze – in ons geval – meerdere testgevallen naar tevredenheid opgelost en bij verschillende soorten bedrijven gewerkt.

Ze hebben ervaring opgedaan in agile-omgevingen. Daar soms hun neus gestoten of juist een geweldige prestatie geleverd. In elk geval hebben ze hun ervaringen gedeeld met andere (senior)professionals in bijvoorbeeld intervisiesessies.

In die twee jaar hebben ze een stevig T-Shape-profiel opgebouwd. Ze weten wat er gevraagd wordt in devops-omgevingen en misschien hebben ze ook nog wel on the job leren programmeren. Het blijven tenslotte professionals die altijd beter willen. Die eerste twee jaar van hun werkzame leven zijn buitengewoon nuttig.

Maar bestaat dit dan allemaal niet meer? Jawel, maar de arbeidsmarkt is zo oververhit dat we qua salarissen niet meer kunnen spreken van young professionals. De grote bedragen vliegen je om de oren. Daar maak ik me zorgen over. Vandaar mijn vraag in de kop van deze bijdrage.

Ongetwijfeld worden die hoge salarissen doorberekend en uiteindelijk gaan we allemaal meebetalen aan bankpasjes en andere vernuftige ict-oplossingen. De vraag is hoeveel?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6055062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×