Managed hosting door True

Raad onderzoekt ict-storingen ziekenhuizen

 

Onderzoek security

De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar de digitale veiligheid van ziekenhuizen. Aanleiding voor het onderzoek is een aantal ict-storingen in ziekenhuizen en diverse ransomware-aanvallen op Nederlandse ziekenhuizen in de afgelopen jaren.

Het betreft de ict-storingen in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel van 3 juni 2018 en in het Radboudumc in Nijmegen van afgelopen januari. De Onderzoeksraad wil deze voorvallen in samenhang bezien met het oog op het waarborgen van de patiëntveiligheid. De vraag die centraal staat, is hoe ziekenhuizen en hun ketenpartners verstoring, uitval en misbruik van ict proberen te voorkomen en in hoeverre zij voorbereid zijn om de gevolgen daarvan te beperken, meldt de raad op haar website.

Een einddatum voor het net gestarte onderzoek is nog niet gegeven. Portefeuillehouder voor dit onderzoek is professor Erwin Muller, raadslid en tevens vice-voorzitter. Muller is hoogleraar Veiligheid en Recht aan de Universiteit Leiden. Hij verlaat wel met ingang van 1 september 2018 de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Muller wordt per die datum decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) van de Universiteit Leiden in Den Haag.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6385973). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.