Managed hosting door True

Siemens sluit 10-jarig contract met Diakonessenhuis

Overeenkomst omvat beeldvormende apparatuur voor radiologie, cardiologie en nucleaire geneeskunde

Dit artikel delen:
Zorg

Siemens Healthineers (voorheen Siemens Healthcare) heeft een tienjarige overeenkomst gesloten met het Diakonessenhuis. Het contract dat op 3 april 2018 is getekend omvat de levering van vrijwel alle beeldvormende apparatuur voor de afdelingen radiologie, cardiologie en nucleaire geneeskunde die verspreid zijn over de locaties in Utrecht, Zeist en Doorn. Siemens tekent ook voor het onderhoud, de opleidingen en trainingen van zorgprofessionals die de apparatuur gebruiken.

Volgens het ziekenhuis gaat het om een vernieuwende contractvorm. Het management stelt dat het Diakonessenhuis deel uitmaakt van een kopgroep van Nederlandse ziekenhuizen die voorop gaan in nieuwe meerjarige overeenkomsten met leveranciers.

'Door de samenwerking hoeven we niet meer over ieder afzonderlijk apparaat te onderhandelen met de leverancier. Dat moet zowel tijd als geld besparen', licht het management toe. Volgens het ziekenhuis is de meerjarenoplossing voordeliger dan afzonderlijk inkopen. Financiële details zijn niet gedeeld. 

Een service engineer van Siemens Healthineers werkt op locatie in het Diakonessenhuis. Daardoor moet de beschikbaarheid van apparatuur gewaarborgd zijn en kan het ziekenhuis sneller beschikken over nieuwe apparatuur. Naast de levering en service van de apparatuur staat volgens beide partijen innovatie en procesverbetering hoog op de agenda van de meerjarige samenwerking.

Siemens Healthineers

Toost met een glas Siemensappelsap, van links naar rechts: dhr. M.C.J. Smaling, directeur Siemens Healthineers, mw. B.M. van Adrichem, financieel directeur Siemens Healthineers, dhr J.M.M. Taks, voorzitter raad van bestuur Diakonessenhuis en dhr. M. Wiesenekker, lid raad van bestuur Diakonessenhuis

Siemens Healthineers is sinds juni 2016 de nieuwe naam van Siemens Healthcare. Naast apparatuur en oplossingen voor onder meer zorg-ict, laboratoriumdiagnostiek, therapiesystemen en medische beeldvorming, richt het bedrijf zich op vraagstukken rondom zorgprocessen en bedrijfsvoering. Het gaat bijvoorbeeld om het verbeteren van de concurrentiepositie, het vermijden van financiële risico’s en de implementatie van een groeistrategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.