Managed hosting door True

Topicus neemt Netq Healthcare over

 

Deal handen schudden overname

Ict-dienstverlener Topicus uit Deventer heeft een meerderheidsbelang van 51 procent genomen in softwareleverancier Netq Healthcare. Dit bedrijf uit Amsterdam levert monitoring-softwareprogramma’s voor de gezondheidszorg. Met de overname versterkt Topicus zijn positie in de zorgsector. Naar aanleiding van de overname trekt Leon Sijbers zich terug uit de Netq-directie en draagt hij het stokje over aan oprichter Ronald Zwartkruis.

Netq Healthcare is in 2008 opgericht en zegt inmiddels met zijn software zo'n dertigduizend zorgprofessionals te ondersteunen. Die monitoren met het online cliëntvolgsysteem van Netq ruim 310.000 cliënten. Topicus is naast de zorg actief in het onderwijs, de lokale overheid en het financiële wezen.

Topicus ondersteunt met ketencommunicatie, patiëntdossiers en financiële afhandeling van de zorg voornamelijk zorgprofessionals en cliënten in de eerstelijnszorg; Netq faciliteert met name zorgverleners en cliënten in de tweedelijnszorg, zoals de GGZ-markt en zorgaanbieders van medisch specialistische zorg.  

Beide bedrijven verwachten door de krachtenbundeling de data-analyses en de daarbij behorende rapportages voor zorgprofessionals en cliënten te kunnen verbeteren. Uiteindelijke doel is de zelfredzaamheid van patiënten te vergroten, onder meer bij het maken van belangrijke zorgbeslissingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6033984). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×