Managed hosting door True

Promedico en Care2U zorgen voor gezondheidsportaal

 

Angelique Bonte, directeur van Medicinfo, en Michiel Boerkamp, directeur van Care2U, tekenen het overnamecontract van Mijn GezondheidsPlatform.

Zorgautomatiseerder Promedico en dochteronderneming Care2U nemen Mijn GezondheidsPlatform over van Medicinfo. Dit in 2011 gestart online-platform ondersteunt de zelfzorg van patiënten. Medicinfo zocht naar it-partners die het portaal kunnen opschalen en doorontwikkelen. Circa dertienduizend personen maken gebruik van de zelfzorgsite.

In Mijn GezondheidsPlatform zit zowel coaching bij één of meerdere chronische aandoeningen als begeleiding bij leefstijlverbetering verankerd. Het platform was onderdeel van Medicinfo, dat diensten levert op basis van zelfmanagement, e-zorg en empowerment.

Directeur van Medicinfo Angelique Bonte: 'Wij wilden de techniek overdragen aan een partij met de specialistische kennis en kunde om de opschaling en doorontwikkeling van het platform te realiseren. In Promedico en Care2U vonden wij de geschikte partners.'

Het Utrechtse Promedico en Care2U uit Oirschot beschouwen de overname als een stap om verder te groeien als softwareleveranciers die gezamenlijk werken aan een geïntegreerde, regionale oplossing voor de eerstelijnszorg. Promedico is al ruim dertig jaar actief in dit veld met een huisartsen- en een apothekersinformatiesysteem. 

Meerderheidsbelang

Eerder dit jaar nam het bedrijf al een meerderheidsbelang in Care2U, dat het gelijknamige ketenondersteuningsysteem levert. Promedico nam in 2015 een minderheidsbelang in dit ketenbeheersoftwarebedrijf.

Michiel Boerkamp, directeur van Care2U, is verheugd met de overname van Mijn GezondheidsPlatform: 'Er wordt al jaren geroepen dat de patiënt centraal moet staan, maar in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. Mijn GezondheidsPlatform betrekt de patiënt écht bij het behandelproces en een gezonde leefstijl, en dat is onmisbaar in een regionale oplossing.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5996287). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×