Managed hosting door True

Siemens Healthineers neemt Conworx Technology over

 

Deal handen schudden overname

Gezondheidszorgonderdeel binnen Siemens, Siemens Healthineers, neemt het Duitse Conworx Technology, specialist in point-of-care (poc) device interfaces en datamanagementoplossingen, over. Het is niet bekend welk bedrag met de overname gemoeid is. Het 75-koppige team van Conworx wordt volledig overgenomen en geleid door de huidige ceo Roman Rosenkranz.

Poc-testing is een methode om een bloed- of urinetest uit te voeren in de buurt van de patiënt. Siemens Healthineers en Conworx bieden een open connectiviteitsoplossing die zorgt voor een koppeling met poc-apparaten van verschillende leveranciers. Deze koppelingen worden beheerd door één informatiesysteem om alle data van poc-apparaten te stroomlijnen. Dankzij open connectiviteit kunnen zorgorganisaties de apparaten op een eenvoudige manier met hun laboratoriuminformatiesysteem verbinden, aldus de twee bedrijven.

Siemens Healthineers is de zelfstandig geleide healthcare-activiteit binnen Siemens AG. In het gebroken boekjaar 2016, dat eindigende op 30 september 2016, behaalde Siemens Healthineers een omzet van 13,5 miljard euro. De onderneming heeft wereldwijd circa 46.000 medewerkers in dienst.

Conworx technologie, opgericht in 1999, ontwikkelt poc-testers en andere interfaces voor medische apparaten. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5879022). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Siemens
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×