Managed hosting door True

ADRZ start op tijd met ERP-oplossing VCD

 

Het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) is gestart met het enterprise resource planning (erp)-softwarepakket Vidaví van leverancier VCD Healthcare, onderdeel van de VCD IT Groep uit Groningen. Het ziekenhuis gebruikt het erp-systeem voor zijn logistieke processen. Volgens ADRZ is het systeem binnen de gestelde tijd en het budget opgeleverd.

ADRZ heeft locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee, het kent acht verschillende voorraadhoudende magazijnen, onder andere op de OK’s in Goes en Vlissingen. Vidaví ondersteunt de logistieke processen van het ziekenhuis. Namens negentig afdelingen en twintig externe klanten kunnen zo’n 450 decentrale aanvragers artikelen en diensten aanvragen.

Autorisatie van aanvragen en van facturen wordt geregeld met Vidaví. Ook kent ADRZ zestig kasten met grijpvoorraad die op basis van barcodescanning aangevuld worden. Bij het ADRZ is de erp-oplossing Vidaví via Medscan gekoppeld aan het ziekenhuisinformatiesysteem van Chipsoft.

Barcode

ADRZ beweert het eerste ziekenhuis te zijn waar gebruikte materialen, zoals implantaten, direct na de ingreep met een barcodescanner worden afgeboekt. Met andere woorden: door één actie worden de artikelgegevens en bijbehorende lotnummers aan de patiënt gekoppeld. Gelijktijdig wordt ook de voorraad Vidaví bijgewerkt en vervolgens kan er worden bijbesteld. Dit soort zaken in OK's wordt voornamelijk nog handmatig en via papier afgehandeld, aldus VCD. 

Het pakket van de erp-leverancier is eerder dit jaar ook door het Elkerliek-ziekenhuis in Helmond in gebruik genomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5863037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×