Managed hosting door True

JBZ beheert patiëntgegevens met Forcare

Softwareontwikkelaar Forcare uit Zeist levert een Healthcare Enterprise (IHE) XDS-platform en een VNA (Vendor Neutral Archive) aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Hiermee kan het ziekenhuis uit Den Bosch zijn patiëntgegevens integraal beheren en delen. Dit met het doel om de patiëntenzorg te verbeteren en regionale samenwerking te intensiveren.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis nam in de zomer van 2016 het nieuwe epd-systeem Hix van Chipsoft in gebruik. Met het IHE XDS-platform en het VNA van Forcare wil het een volgende stap in de digitalisering zetten.

XDS is één van de technische profielen van Integrating the Healthcare Enterprise (IHE). Die organisatie, een initiatief van professionals en gebruikers van ict in de gezondheidszorg, heeft als doel om informatie-uitwisseling via computersystemen binnen de zorg te verbeteren. Onlangs koos het Radboudumc ook voor deze oplossing.

Het JBZ zet het VNA in voor de opslag van alle (beeld)gegevens in het ziekenhuis, gecombineerd met een IHE XDS-platform voor beheer, integratie en ontsluiting. Met deze nieuwe producten wil het ziekenhuis de zorg beter en efficiënter maken en de interne en externe samenwerking met ketenpartners versterken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5842683). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×