Managed hosting door True

Schuberg Philis helpt HMF met DNA-databank

 

Hartwig Medical Foundation (HMF) heeft Schuberg Philis gekozen als strategische it-partner voor de ontwikkeling van de eerste nationale dna-databank voor kankeronderzoek. De it-dienstverlener uit Schiphol-Rijk levert high performance cloud computing, softwareontwikkeling en analysediensten.

Hartwig Medical Foundation is een landelijk dna ‘sequencing’ centrum dat de genetische en klinische gegevens van kankerpatiënten uit Nederland verzamelt, analyseert en beschikbaar maakt voor onderzoek. De data worden gebruikt om te onderzoeken hoe de behandeling van toekomstige patiënten beter op de specifieke kenmerken van zijn of haar tumor afgestemd kan worden. Hiermee kan de effectiviteit van kankeronderzoek en diagnose verbeterd worden, is de verwachting.  

Computerkracht

Door dna-‘sequencing’ worden op systematische wijze genetische fouten van tumoren in kaart gebracht, aangevuld met de klinische behandelgegevens van kankerpatiënten. Om deze dna-samples te analyseren is veel computerkracht nodig, een zwaarbeveiligde omgeving en een grote mate van continuïteit. Schuberg Philis levert in dit kader high performance cloud computing, softwareontwikkeling en analyse-diensten

De benodigde gegevens worden geanonimiseerd en beschikbaar gemaakt voor onderzoek om de behandeling van kanker te verbeteren. De data komen van Nederlandse ziekenhuizen die zijn aangesloten bij het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Hartwig Medical Foundation is gevestigd op het Science Park in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5789151). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×