Managed hosting door True

IBM neemt Truven Health Analytics over

 

IBM

Het Amerikaanse IBM neemt het Amerikaanse medische softwarebedrijf Truven Health Analytics over. De techreus legt hier 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro) voor op tafel. De overname is bedoeld ter versterking van IBM’s Watson Health-divisie. De deal wordt naar verwachting later dit jaar afgerond.

Truven Health Analytics levert analysesoftware voor ziekenhuizen, overheidsinstanties en andere medische bedrijven. Het is de voormalige gezondheidszorgdivisie van Thomson Reuters. Het telt 8500 klanten, waaronder overheidsinstanties, ziekenhuizen en verzekeraars. Dit is voor IBM de vierde overname in de zorgsector.

Met de overname wordt de data en het medewerkersbestand van 2500 mensen van Truven geïntegreerd in IBM’s zorgdivisie Watson Health. Dit onderdeel is in 2015 opgericht, toen IBM Phytel and Explorys overman, twee leveranciers van dataoplossingen voor zorginstellingen. Het nam ook Merge Healthcare over voor één miljard dollar. Deze overnames zijn goed voor vier miljard dollar. Voor IBM is de overname van Truven de grootste overname van de afgelopen drie jaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5706279). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×