Managed hosting door True

CSC beheert DBC-declaratiesysteem Vecozo

 

ICT in de zorg

CSC Nederland gaat samen met Vecozo de Declaratie Grouper hosten, beheren en doorontwikkelen. Het systeem staat ook bekend onder de naam DBC Grouper (DBC = diagnosebehandelcombinatie). Alle Nederlandse zorginstellingen verrichtingen hiermee centraal hun aanmelden voor financiële afhandeling door de zorgverzekeraars.

CSC Nederland heeft de Declaratie Grouper ontwikkeld. Deze draait nu in de omgeving van Vecozo en verwerkt circa vijftien miljoen berichten per maand. Het systeem zet alle zorgactiviteiten in Nederland om in declarabele producten. Vecozo en CSC hebben een contract met een looptijd van een jaar getekend om de test-, acceptatie- en productiesystemen voor de Declaratie Grouper te beheren. Het gaat om het netwerkbeheer, databasebeheer en monitoring van de omgeving waarin de DBC Grouper draait.

Vecozo

Vecozo is het landelijke communicatiepunt voor ketenpartijen in de zorg. Het faciliteert een digitale omgeving waarin ketenpartijen (zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten) veilig gegevens kunnen uitwisselen.  

Voor de Declaratie Grouper handelt Vecozo in opdracht van Stichting Grouper. Deze laatstgenoemde Grouper bestaat uit brancheverenigingen van zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Het nam op 1 januari Declaratie Grouper en de Onder Handen Werk (OHW)-Grouper over van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5698981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dat is zorgwekkend. Nu komt onze persoonlijke zorg informatie in de handen van een Amerikaans bedrijf, welke ook opdrachten uitvoert voor Amerikaanse Department of Defense.

Kortom, goodbye privacy.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×