Managed hosting door True

Philips helpt Catharina bij hart-vaatcentrum

 

Philips levert medisch beeldapparatuur aan het nieuwe hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Dat behandelcentrum wordt in 2016 geopend. De klinische it bestaat onder meer uit live 3D-navigatieoplossingen, zoals EP Navigator, Heartnavigator en Echonavigator. 14 september 2015 zijn de contracten met Philips getekend. Met de overeenkomst is een bedrag van tien miljoen euro gemoeid.

Het hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven wordt door Philips voorzien van vijf geavanceerde interventiekamers en twee hybride operatiekamers. Dat is een combinatie van een steriele conventionele operatiekamer met een kamer voor beeldgestuurde behandelingen. ‘Alle kamers worden uitgerust met de allerlaatste innovaties op het gebied van interventionele medische beeldvorming en klinische it voor de nieuwste typen live 3D-beeldgestuurde behandelingen’, meldt het ziekenhuis. De oplossingen combineren 3D- beeldvorming met röntgenbeeldvorming en geven de artsen een beter inzicht tijdens de verschillende typen behandelingen.
 
Volgens de leverancier krijgen alle interventiekamers speciale technologie waarmee de hoeveelheid gebruikte röntgenstraling tijdens procedures tot 83 procent procent wordt verminderd, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.
 
Jaarlijks worden duizenden mensen doorverwezen naar het Hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis en dat aantal neemt snel toe. Het Catharina Ziekenhuis breidt daarom uit en bouwt een nieuw centrum waar al zijn behandelactiviteiten worden geconcentreerd en geïntegreerde zorg wordt geboden. Er vindt diagnose en behandeling van hart- en vaatpatiënten plaats. Het centrum wil daarbij gepersonaliseerde behandelingen kunnen bieden, snelle toegangstijden realiseren, een hoge kwaliteit van zorg bieden en inzetten op kosteneffectiviteit en een grote patiënttevredenheid. Volgens het Eindhovense ziekenhuis gaat het om het grootste centrum voor hart- en vaatziekten in Nederland.

hart-en vaatcentrum Catharina Ziekenhuis

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5602166). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Philips
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×