Managed hosting door True

Baby's krijgen rfid-tag

 

In meer dan de helft van de verloskundige afdelingen in de Amerikaanse staat Ohio krijgen zowel moeder als kind een rfid-tag in de vorm van respectievelijk een armband of enkelbandje. Op deze manier hopen de afdelingen te voorkomen dat er baby's zoekraken of aan de verkeerde ouders worden meegegeven.

VeriChip voorziet meer dan de helft van de verloskundige afdelingen in de Amerikaanse staat Ohio van het HUGS-system. Het is bedoeld om te voorkomen dat baby's ontvoerd worden of aan de verkeerde ouders worden meegegeven.

Baby's krijgen een enkelbandje om en moeders een armband. Het HUGS-systeem alarmeert de afdeling wanneer het enkelbandje breekt of wanneer de rfid-tag van moeder en kind niet met elkaar overeenkomen.

Minder waakzaam

Privacybeschermingsorganisatie Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering (Caspian) ageert al tijden tegen VeriChip en is ook tegen HUGS. HUGS zou ziekenhuizen alleen maar minder waakzaam maken, omdat ziekenhuispersoneel te veel op de technologie zou vertrouwen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2291159). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×