Managed hosting door True

Microsoft koopt opnieuw maker zorgsoftware

 

Zorg

Microsoft zet opnieuw stappen in de markt voor de gezondheidszorg. De softwaregigant koopt een Thais bedrijf dat een management systeem maakt voor een aantal zorginstellingen in Thailand.

Microsoft heeft onderdelen van het Thaise bedrijf Global Care Solutions gekocht. Het wil de producten van het bedrijf gebruiken om applicaties te ontwikkelen die de workflow en beveiliging van patiëntgegevens verbeteren. Dat schrijft Microsoft in een verklaring. Er is niet bekend gemaakt hoeveel geld er met de overname is gemoeid.

Global Care Ssystems ontwikkelt een management systeem dat de workflow, financiën, compliance en medische bestanden in een ziekenhuis beheert. Het systeem wordt samen met een zorginstelling in Bumrangrad, Bangkok, gebouwd. De software wordt gebruikt in zeven ziekenhuis in Azië.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2193449). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Volgens de recente Security Intelligence Report publicatie van MicroSoft ( http://www.microsoft.com/sir ) worden de veiligheids aanvallen steeds meer gericht op persoonlijke gegevens. Microsoft heeft echter zelf een slechte reputatie op het gebied van security. Er zijn bijvoorbeeld allerhande tools in omloop om Microsoft Systemen te kraken. Het is in deze context dan ook uiterst bedenkelijk dat uiterekend Microsoft zich op deze markt gaat richten. Het is bijvoorbeeld te verifieren dat Microsoft geen enkel bewijsbaar veilig systeem op de markt heeft, terwijl deze systemen zeer goed te realiseren zijn. Ik vraag me af of Gates en Ballmer zelf ook gebruik maken van Microsofts Healthvault ( http://www.healthvault.com ). Ik denk dat het antwoord te raden is.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×