Managed hosting door True

ECB besteedt it-beheer uit aan Unisys

De Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt heeft een contract met Unisys ondertekend voor het beheer van de it-activiteiten, waaronder de it-helpdesk en het beheer van het datacenter. Door de toenemende standaardisatie van it-diensten kunnen deze worden beheerd door een externe, gespecialiseerde partner, vindt de bank. Unisys neemt het vaste personeel over; voor de inhuurkrachten wordt een overgangsregeling getroffen.

Om hoeveel medewerkers het gaat, wil een zegsvrouw niet zeggen, alleen dat het gaat om een aantal onder de honderd. Er zullen geen ontslagen vallen onder het vaste it-personeel. 

De ECB werkt al met externe leveranciers op verschillende andere it-gebieden, zoals it-projecten, softwarelicenties en hardwareonderhoud. 

Recent kondigde De Nederlandsche Bank (DNB) ook aan het it-beheer te willen uitbesteden. In de loop van 2018 volgt er een officiële aanbesteding voor het uitbesteden van werkplekbeheer, netwerkbeheer en het datacentrum.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.