Managed hosting door True

Wie gunt wat

Tennet kiest Capgemini voor applicatiediensten

 

Netbeheerder Tennet uit Arnhem besteedt het beheer, onderhoud en vernieuwing van generieke applicaties uit aan Capgemini. Daarvoor is een overeenkomst van drieënhalf jaar getekend. In Nederland gaat het om eerstegeneratieuitbesteding; in Duitsland neemt Capgemini de taken over van Ciber Experis, onderdeel van de ManpowerGroup.

Het nieuwe contract is op 19 juni getekend na een aanbestedingsprocedure. Capgemini gaat voor Tennet de applicaties beheren op het gebied van erp (enterprise resource planning), klantrelatiebeheer (crm, customer relationship management), contentmanagement, personeelszaken, record management en it-servicebeheer.

'Voor Tennet is veiligheid en beveiliging van de elektriciteitsvoorziening de kerntaak. Wij zullen met een internationaal en ervaren team van experts zorgdragen voor het generieke applicatielandschap, zodat Tennet zich kan richten op het transporteren van elektriciteit en het leveren van elektriciteits-systeemdiensten aan 41 miljoen eindgebruikers en marktpartijen', zegt Mark Grimberg, hoofd application services Capgemini Nederland.

Hoewel het in Nederland de eerste keer is dat Tennet applicatiediensten uitbesteedt, gaat er geen personeel over naar Capgemini. Ook vallen er geen ontslagen, zegt een woordvoerster van de it-dienstverlener

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6052461). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×