Managed hosting door True

Wie gunt wat

Axians vernieuwt netwerk ROC van Twente

 

atrium

Atrium van ROC van Twente

Het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) van Twente heeft Axians, de ict-divisie van Vinci Energies, na een aanbesteding geselecteerd als partner voor de vernieuwing van vaste (lan) en draadloze (wlan)-infrastructuur. Axians geeft advies over het ontwerp van het nieuwe netwerk, levert de actieve netwerkcomponenten en verzorgt samen met medewerkers en studenten van ROC van Twente de implementatie. Aansluitend traint Axians de beheerorganisatie van de onderwijsinstelling en biedt het de organisatie derdelijnsondersteuning.

Met de vernieuwingsslag wil de onderwijsorganisatie de stabiliteit van de ict-infrastructuur - het hart van de ict-dienstverlening voor medewerkers en studenten - voor de komende jaren verbeteren. Tegelijkertijd moet de nieuwe infrastructuur ROC van Twente de flexibiliteit en ruimte bieden om innovatieve ontwikkelingen in het onderwijsaanbod mogelijk te maken, zoals virtual reality, gamification en digitale lesvormen en toetsing.

Momenteel werkt ROC van Twente samen met Axians aan het ontwerp van het nieuwe netwerk. Aansluitend volgt de keuze voor fabrikanten. Volgens planning wordt het netwerk in 2017 en 2018 vervangen.

Met zo'n tweeduizend medewerkers verzorgt ROC van Twente beroepsopleidingen, trainingen en cursussen voor ruim 18.500 studenten en cursisten. Dat gebeurt op vijf hoofdlocaties in Almelo, Enschede en Hengelo, intern bij bedrijven en instellingen en op diverse kleinere onderwijslocaties in Twente. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6018850). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×