Managed hosting door True

Wie gunt wat

Thales zet testfaciliteit voor Defensie op

 

Defensiespecialist Thales gaat in opdracht van het Defensie Cyber Commando (DCC) een testfaciliteit en trainingscentrum opzetten dat bedoeld is om cyberaanvallen na te bootsen. In de kazerne in Soesterberg kunnen zodoende verdedigingsmechanismen worden ontwikkeld, kunnen deze worden getest en kunnen medewerkers worden opgeleid en getraind.

Het DCC en Thales sloten onlangs het driejarige contract voor de ontwikkeling van deze ‘Cyber Range’. Het centrum is specifiek bedoeld ter bescherming van de digitale systemen van Defensie, de netwerken en de digitale infrastructuur. Het centrum kan gekoppeld worden aan de testfaciliteit van andere Defensie-onderdelen, ministeries, kennisinstituten en andere landen.

Cyber Range maakt grote oefeningen op internationaal niveau mogelijk. Zo kunnen zowel cyberaanvallen, -incidenten als beschermings- en verdedigingsmechanismen op verschillende wapensystemen, it-omgevingen of satellietverbindingen worden gesimuleerd en kunnen offensieve cybertactieken worden getest. De geavanceerde virtuele omgeving kan makkelijk worden geschaald en kan op ieder moment van een oefening of training worden bevroren. Hierdoor kunnen scenario’s worden geëvalueerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5752540). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Ministerie van Defensie
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×