Managed hosting door True

Wie gunt wat

Cegeka beheert infrastructuur GGZ Rivierduinen

 

Zorg ipad ziekenhuis

Ict–dienstverlener Cegeka gaat per juni dit jaar de ict-infrastructuur en werkplekken van GGZ Rivierduinen beheren. Dit doet het met een infrastructure as a service (IaaS)-platform vanuit het eigen Tier III datacenter in Geleen. De partijen hebben hiervoor een vijfjarige overeenkomst getekend.

Vanaf 1 juni 2016 is Cegeka volledig verantwoording voor de ict-diensten van GGZ Rivierduinen. Daarna volgt een transitie en transformatieperiode waarin Cegeka de omgeving migreert naar de Cegeka-cloud en standaardiseert. Dit wordt gewaarborgd door de NEN7510 standaard. De ict-dienstverlener beheert de werkplekken en ict-infrastructuur vanuit het onlangs geopende Tier III datacenter in Geleen.

Toekomstbestendig

GGZ Rivierduinen startte anderhalf jaar geleden een traject voor het uitbesteden van de volledige ict-infrastructuur en het werkplekbeheer. Het koos voor Cegeka vanwege de ‘betrokken en professionele houding.’ Daarnaast scoorde de dienstverlener het beste op de sourcings-doelstellingen van de zorginstelling, waaronder kosten(flexibiliteit), kwaliteit en innovatie, meent Esther Kruisinga, clustermanager informatievoorziening van GGZ Rivierduinen.

De zorginstelling ziet de overeenkomst als de eerste stap naar een innovatieve en toekomstbestendige ict-omgeving waarbij de eindgebruiker centraal staat. Het wil met de uitbesteding alle aandacht richten op de cliënten. Daarnaast komt er binnen de faciliteiten meer ruimte beschikbaar voor vernieuwing. ‘Betere ondersteuning van onze zorgverleners staat hierbij voorop, denk bijvoorbeeld aan veilig mobiel kunnen werken en beeldbellen’, aldus Kruisinga.

Cegeka verankert zich naar eigen zeggen met de overeenkomst in de zorgmarkt. Het biedt de ict-dienstverlener meer mogelijkheden voor innovatie in de sector. Momenteel biedt het zorgwerkplekken aan het Rijnstate Ziekenhuis en het Elkerliek ziekenhuis, levert het applicaties aan het Amphia Ziekenhuis, verzorgt het beheer op afstand bij Zuidzorg en is het outsourcing-partner van de christelijke zorgorganisatie Cardia.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5707989). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×