Managed hosting door True

Wie gunt wat

Nexus levert EPD aan FPC de Rooyse Wissel

 

Het forensisch psychiatrisch centrum (FPC) De Rooyse Wissel in Venray gaat het elektronisch patiëntendossier (epd) van Nexus Nederland invoeren. Het contract met de Rooyse Wissel heeft een looptijd van vijf jaar. De Rooyse Wissel is de eerste instelling in de fpc-markt die voor het epd van Nexus kiest.

In De Rooyse Wissel worden patiënten met ernstige psychiatrische problemen verpleegd en behandeld. Via polikliniek De Horst wordt ambulante zorg aangeboden in Limburg.

Nexus Nederland is een leverancier van epd's en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Het bedrijf biedt het xmCare EPD aan. Dit is een rolgebaseerd elektronisch patiëntendossier voor zorgverleners die in de forensische zorg, specialistische GGZ, basis GGZ, langdurige, ondersteunende zorg of jeugd-GGZ opereren. De architectuur maakt het mogelijk om met losse functionele onderdelen een gebruikersinterface samen te stellen die het proces volgt en relevante informatie op het juiste moment beschikbaar maakt voor de zorgverlener.

Nexus Nederland was eerst jarenlang actief onder de naam McKesson Nederland om daarna herdoopt te worden in quCare. In 2014 werd quCare overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Symphony Technology Group. Die verkocht het bedrijf begin 2015 door aan de Duitse zorgautomatiseerder Nexus AG.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5671918). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×