Managed hosting door True

Wie gunt wat

KPN beheert ICT Veiligheidsregio Haaglanden

 

Meldkamer ‘de Yp’

De Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) laat zijn ict vanaf 1 januari 2016 beheren door KPN. Daarvoor is een contract gesloten van drie jaar met een optionele verlenging van zeven maal één jaar. Het gaat in totaal om zo'n, volgens het nieuwe werken ingerichte, vijfhonderd werkplekken en twaalfhonderd accounts. KPN neemt hiermee het stokje over van Atos als ict-dienstverlener voor VRH.

De Veiligheidsregio Haaglanden is de opvolger van de Hulpverleningsregio Haaglanden en vormt een van de vijfentwintig veiligheidsregio’s in Nederland. De gemeenten die deelnemen aan de Gemeenschappelijke Regeling Haaglanden zijn: Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. 

De opdracht aan KPN omvat het regelen en beheren van de kantoorautomatisering, inclusief de fysieke verbindingen voor het wide area network (wan) en het telefoniebeheer. Ook neemt KPN de eerste- en tweedelijnsondersteuning van eindgebruikers op zich. Buiten de scope van de opdracht vallen onder andere het onderhoud en beheer van applicaties die niet tot de kantoorautomatisering horen, de printerapparatuur en het regelen van de Microsoft-licenties.

Opvolger en Ordina

In 2010 sloot de it-divisie van Siemens een uitbestedingscontract voor de kantoorautomatisering en hosting met de toen nog Hulpverleningsregio Haaglanden voor minimaal vier jaar. Eind 2010 nam Atos deze divisie van Siemens over. KPN is nu de opvolger van Atos als ict-partner van de inmiddels tot VRH omgedoopte instantie. 

Ordina zorgde in 2013 in samenwerking met Sysqa voor een vernieuwing van de ict van de zogeheten Gemeenschappelijke Meldkamer Haaglanden. Deze meldkamer wordt gebruikt door de politie en door de VR Haaglanden (ambulance en brandweer). Ordina werd tevens verantwoordelijk voor het beheer van de (virtuele) werkplekken hiervan. Deze overeenkomst staat los van het nieuwe ict-beheercontract wat KPN met de veiligheidsregio heeft gesloten. Ordina sloot dit contract namelijk met het politiekorps Haaglanden (tegenwoordig de eenheid Den Haag van de nationale politie). De politie is sinds het begin van het ontstaan van de Gemeenschappelijke Meldkamer Haaglanden verantwoordelijk geweest voor het totale beheer ervan.

Een woordvoerder meldt dat het contract met Ordina als meldkamerbeheerder voor de ict in 2016 afloopt.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5603194). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×