Managed hosting door True

Wie gunt wat

BBN besteedt ICT-infrastructuur uit aan RAM

 

Brandweer Brabant-Noord (BBN) besteedt de ict-omgeving vrijwel volledig uit aan ict-dienstverlener RAM Infotechnology en RAM Mobile Data. De partijen verzorgen de volledige ict-dienstverlening en -hosting, inclusief alle vaste en draadloze verbindingen en technische en beheeractiviteiten voor de gehele ict-keten.

Brandweer Brabant-Noord beschikt over 39 posten, 250 beroeps medewerkers en duizend vrijwilligers. BBN koos ervoor om de ict zoveel mogelijk uit te besteden, om naar eigen zeggen maximaal ontzorgd te worden. Via een Europese aanbesteding zijn RAM Infotechnology en RAM Mobile Data gekozen om de volledige ict-infrastructuur in beheer te nemen. De partijen zijn onder andere verkozen vanwege de expertise en ervaring van RAM en de aangeboden prijs/kwaliteitverhouding.

Het eCumulus platform vormt de basis van de dienstverlening. Dit is een private cloud-infrastructuur die diverse ict-diensten modulair aanbiedt. Dit biedt BBN flexibiliteit en gebruiksgemak. Daarnaast geeft het regie met het zogenaamde Self Service-portaal. Gebruikers kunnen plaats-, tijd- en device onafhankelijk werken en krijgen een desktop op maat.

RAM groep

Beide RAM-bedrijven hebben voor deze opdracht hun krachten gebundeld. Bij RAM Mobile Data werken 120 medewerkers, verdeeld over kantoren in Utrecht, Nederland en Diegem, België. Zij leveren en beheren netwerkverbindingen (vast en mobiel). RAM Infotechnology is onderdeel van RAM Mobile data en nam in 2014 een geheel nieuw datacenter in gebruik. Zij leveren hostingdiensten aan ambulanceregio’s, veiligheidsregio’s en regionale eenheden binnen het nationale politiekorps.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5435399). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×