Managed hosting door True

Wie gunt wat

Vstep levert simulatiesoftware aan NS

 

Het Rotterdamse Vstep voorziet de Nederlandse Spoorwegen van een simulator voor het trainen van personeel in het optreden bij ongelukken en het uitvoeren van tunnelevacuatieprocedures. Doel is om alle zesduizend machinisten en conducteurs de simulatietraining te geven. Na aanleiding van een brand in een trein in de Schiphol-tunnel op 2 juli 2009 besloot de NS op advies van het toenmalige ministerie van Verkeer & Waterstaat het rijdend personeel bij te scholen in het handelen tijdens crisissituaties.

NS koos na een selectietraject voor het virtuele trainingssysteem Rescuesim en de bijbehorende communicatiemodule Rescuesim Communications Trainer van Vstep. De trainingen worden al vanaf 1 januari 2012 gehouden en moeten eind 2012 zijn afgerond.

Door middel van een nagebootste tunnel en aan de hand van diverse scenario's in 3D kan het treinpersoneel oefenen met evacuatieprocedures en inzicht krijgen in hoe de communicatie tussen de machinist, conducteur en treinreizigers moet verlopen tijdens een incident.

Vstep is opgericht in 2002 en levert simulatiesoftware en 'serious games' voor het geven van trainingen op basis van interactieve 3D-technologie die ook in computerspelletjes wordt toegepast.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4575959). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij NS
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×