Managed hosting door True

Wie gunt wat

SIG en Sysqa verbeteren ICT-kwaliteit RWS

 

Een combinatie van de Software Improvement Group (SIG) en Sysqa gaat de komende vier jaar bij Rijkswaterstaat (RWS) alle werkzaamheden op het gebied van kwaliteit en testen binnen ict-releases en projecten met een ict-component coördineren. De overeenkomst heeft tot doel om de huidige ad hoc uitvraag aan verschillende marktpartijen te vervangen. De Data-ICT-Dienst van RWS wil zo samen met Sysqa en SIG zijn regierol verstevigen.

De drie partijen werkten de afgelopen jaren al samen. Sysqa houdt zich bij Rijkswaterstaat al twaalf jaar bezig met de ontwikkeling, uitvoering en aansturing van werkzaamheden op het gebied van kwaliteit en testen van ict. De afgelopen jaren werd in samenwerking met SIG ook op een hoger abstractieniveau de visie op beheerskosten, kwaliteitsmanagement, opdrachtgeverschap en projectsturing aangescherpt.

Sysqa, SIG en Rijkswaterstaat willen de komende contractperiode aanwenden om samen met de ict-leveranciers van Rijkswaterstaat het niveau van dienstverlening en de kwaliteit van producten te verhogen. Zo kan de verantwoordelijkheid ten aanzien van productkwaliteit steeds meer bij verschillende marktpartijen zelf worden belegd. Rijkswaterstaat wil zo zijn maatschappelijke meerwaarde vergroten door intensiever samen te werken met de markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4538060). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Rijkswaterstaat
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×