Managed hosting door True

Aantal IoT-aansluitingen groeit boven verwachting

 

Stijging

Het aantal internet of things (IoT)-aansluitingen in 2016 is toegenomen met 9,3 procent. Dat is meer dan de voorspelde trend van 7,7 procent. Tegen 2020 is het aantal IoT-aansluitingen verdrievoudigd. Dan bestaat veertig procent van de mobiele aansluitingen uit IoT-apparaten. Dat blijkt uit de Staat van Telecom van brancheorganisatie Nederland ICT.

De telecomsector investeert doorlopend in de kwaliteit en de snelheid van vaste en mobiele netwerken. Hiermee wil het een beter bereik en hogere netwerksnelheden bewerkstelligen. Ook biedt het kansen voor nieuwe toepassingen, zoals het internet of things.

Uit het onderzoeksrapport van Nederland ICT blijkt dat de telecomsector vorig jaar 2,2 miljard euro investeerde in haar netwerken. Hiermee blijven de investeringen van 2016 vrijwel gelijk aan die van 2015. Door die investeringen neemt de snelheid van vaste internetverbindingen toe. Dit resulteert in een groei in het aantal abonnementen in een hogere snelheidsklasse. Inmiddels heeft negentig procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot een internetverbinding van honderd megabyte per seconde of meer. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2015.

Ook het mobiele datagebruik blijft groeien in Nederland. Het rapport meldt dat het aantal verbruikte megabytes binnen mobiele abonnementen in 2016 met 61 procent is gestegen. In totaal gebruikten we 172.138 Terabyte aan mobiele data. Dat is gemiddeld 32 megabyte per Nederlander per dag.

Op het gebied van telefonie wordt een groei van vier procent in het aantal mobiele belminuten geconstateerd. Die toename gaat volledig ten koste van vaste belminuten.

Staat van Telecom

De Staat van Telecom is opgesteld door Dialogic. Dit deed het in opdracht van branchevereniging Nederland ICT. Telecomproviders BT, Eurofiber, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo hebben een bijdrage geleverd aan het onderzoek. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6046356). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Wat bedoelt men met een 'Internet of Things' aansluiting ? Worden slechts het aantal Mobiele (3G/4G) apparaten geteld dat geen telefoons zijn (zoals je slimme meter enz) ? Of worden ook "Toon" en "NEST" devices meegeteld ?

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×